Filipović godinu dana u Italiji
Filipović je na SP blistao

Filipović zadovoljio Talijane

Filipović godinu dana u Italiji

Nakon nekoliko dana provedenih na probi u Genoi u redovima talijanskog prvaka Pro Recca srbijanski reprezentativac Filip Filipović potpisao je jednogodišnji ugovor s ovim klubom.

Iako je već odavno bilo jasno da će Filipović završiti u Genoi, uprava kluba je odlučila da nekoliko dana Filipović trenira s novim suigračima kako bi bili potpuno sigurni u njegove kvalitete, a na kraju su potpisali jednogodišnji ugovor s ovim sjajnim igračem. 

Filipović neće imati puno utakmica naredne sezone, jer neće moći igrati domaću ligu nego samo Euroligu. Naime, pravila u Italiji dozvoljavaju samo tri strana igrača prvoligašima i jednog drugoligašima, a obzirom da Pro Recco ima već trojicu stranaca odlučeno je da Filipović ipak potpiše ugovor i igra samo jedno takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti