Filipović najbolji igrač svijeta
Godina iz snova za Filipa Filipovića

Još jedno priznanje Filipoviću

Filipović najbolji igrač svijeta

Filip Filipović je glasovima čitatelja  LEN magazina proglašen najboljim vaterpolistom svijeta. Nakon što je na SP u Rimu proglašen za najboljeg igrača prvenstva srpski ljevak je dobio još jedno veliko priznanje.

Filipović je prošlu sezonu odigrao u dresu Partizana, ali je došlo do nesporazuma s klupskom upravom pa je Filipović podnio sudu zahtjev za raskid ugovora, ali je sud odlučio u korist Partizana.

Na kraju ove sezone Partizan ga je stavio na transfer listu što mu je u konačnici samo koristilo, jer je kao slobodan igrač postao član Pro Recca.

Filipović je ovog ljeta bljesnuo sjajnim igrama na SP u Rimu gdje je bio najbolji igrač Srbije na putu do titule prvaka, a svoju klasu moći će pokazati naredne sezone u dresu Pro Recca u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.