Formiran Vaterpolo savez Federacije BiH

Formiran Vaterpolo savez Federacije BiH

A. Beganović

U utorak navečer, 14. juna 2011. godine, u prostorijama Olimpijskog bazena Otoka, održana je osnivačka skupština Vaterpolo saveza Federacije Bosne i Hercegovine. 

Učestvovali su predstavnici klubova članova Vaterpolo saveza Kantona Sarajevo: Akademija B, GKVS Sarajevo, Mladost, ORKA, Torpedo i G 5; klubovi iz Zenice: GKVS Zenica i Željezara Zenica; te Vaterpolo klub Jadran iz Neuma.

Nakon usvajanja statuta, izabran su: predsjednik Skupštine, Fuad Ridžal; Upravni odbor, na čijem čelu je Ivan Lakić (Jadran iz Neuma), potpredsjednici Jusuf Zornić i Emir Tahmiščija, i članovi: Goran Čampara, Bekir Gavrankapetanović, Branimir Butigan, Mirza Dajić, Edin Baralić i Vahidin Husić. Za generalnog sekretara, izabran je Damir Neimarlija.

Osnivanje Vaterpolo saveza FBiH predstavlja historijski trenutak za razvoj vaterpolo sporta u našoj zemlji. Ovim je ispunjen jedan od uslova za formiranje saveza BiH, a do čega bi trebalo doći vrlo brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti