Francuska sigurna, Irska teško do bodova
Irci su se namučili protiv Italije

Prvo kola Kupa 6 nacija

Francuska sigurna, Irska teško do bodova

M. Maksimović

Branitelj naslova, reprezentacija Francuske je pobjedom krenula u ovogodišnje izdanje ''Kupa 6 nacija''.Na rasprodatom Stade De Franceu, Francuzi su razbili Škotsku 34:21.

Po jedno polaganje su imali Imanol Harinordoquy, Damien Traille i Maxime Medard, dok su Dimitri Yachvili i Morgan Parra dodali po dva pretvaranja. Na drugoj strani su Kelly Brown, Alastair Kellock i
Sean Lamont parirali koliko su mogli, ali njihova tri polaganja su bila premalo.

Italija nikada nije bila bliža jednoj velikoj pobjedi na otvaranju, ali su se Irci nekako izvukli.Italija je vodila 6:3, na kraju je Irska slavili zahvaljujući Ronanu O'Gari koji je drop kickom za 13:11 osigurao prve bode za Irsku.

Kup 6 nacija 1.kolo:
Wales - Engleska 19:26
Italija - Irska 11:13
Francuska - Škotska 34:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.