Bale ponovo na velikoj sceni: Početkom februara Velšanin opet u akciji

Objavio na Instagramu

Bale ponovo na velikoj sceni: Početkom februara Velšanin opet u akciji

Eldar Ganibegović

Početkom godine se od aktivnog bavljnja fudbalom oprostio Gareth Bale, a sada je najavio povratak na veliku sportsku scenu. 

Gareth Bale je ljetos iz Real Madrida prešao u MLS i postao fudbaler Los Angelesa, gdje se zadržao tek nekoliko mjeseci.

Ostvario je svoj san i krajem 2022. godine nastupio na Svjetskom prvenstvu sa svojim Velsom, no nisu se baš proslavili u Kataru.

Zmajevi nisu uspjeli proći grupu, osvojivši samo bod iz tri utakmice, a taj bod upravo je svojim golom donio Bale.

U ponedjeljak, 9. januara ove godine, 33-godišnji napadač objavio je prilično senzacionalnu odluku o prekidu fudbalske karijere.

Bale se, međutim, ne namjerava još dugo odmarati od sporta i odlučio se baviti drugom disciplinom. Bivši fudbaler objavio je na Instagramu da će sudjelovati na AT&T Pebble Beach Pro-Am, profesionalnom golf turniru.

Oglasi

Gareth Bale nikada nije skrivao svoju strast prema ovom sportu, zabavi zbog koje su ga često kritikovali navijači Real Madrida. Navijači su ga optuživali da više vremena provodi na golf terenima nego na treninzima.

Ispostavilo se da je odluka o prekidu fudbalske karijere mogla biti posljedica fokusiranja na ono što ga trenutno najviše veseli - golf.

"Sretan sam što mogu najaviti da ću početkom sljedećeg mjeseca igrati AT&T Pebble Beach Pro-Am! Idemo", napisao je Bale.

Svoju ljubav prema golgu pokazao je na najspektakularniji način u jesen 2019. godine. Vels je tada s 2:0 slavio protiv Mađarske i osigurao plasman na Evropsko prvenstvo.

Gareth Bale nasmijan od uha do uha pozirao je sa svojim kolegama pred objektivima fotoreportera. Bio bi to normalan prizor u ovim okolnostima da nije bilo zastave koja je bila ispred njega i na kojoj je pisalo: "Vels. Golf. Madrid. Tim redom" .

AT&T Pebble Beach Pro-Am osnovan je 1937. Na turniru sudjeluje 156 profesionalaca i 156 amatera. Svaki profesionalac je uparen s igračem amaterom. 

Takmičenja se obično održavaju u februaru na tri različita terena, trenutno Pebble Beach Golf Links, Spyglass Hill Golf Course i Monterey Peninsula Country Club. PGA Tour turnir održat će se u Kaliforniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi