Gary Hunt - čovjek čiji skokovi ostavljaju bez daha
FOTO: Red Bull

Red Bull Cliff Diving

Gary Hunt - čovjek čiji skokovi ostavljaju bez daha

Haris Zilić

Adrenalin i uzbuđenje rastu u Bostonu.

Sve je spremno za sutrašnju prvu stanicu nove sezone Red Bull Clif Divinga.

Najhrabriji spotristi današnjice kreću u lov na velike rezultate, a prvi favorit je iskusni i sada već legendarni 37-godišnji Gary Hunt.

Po zanimanju sportski ronilac, Hunt je i specijalizirao skokove u vodu, a pored Red Bull Cliff Divinga svoju dominaciju je pokazao i na Svjetskim prvenstvima u skokovima u vodu gdje je osvojio dva zlata 2015. godine u Kazanu i 2019. godine u Gwangiu.

Hunt je ostavio u upamćem ljubiteljima skokova u Bosni i Hercegovini kada je u Mostaru 2021. godine izveo vrhunsku skok sa Starog mosta koji će i ove godine biti jedna od Red Bull Cliff Diving stanica.

Sjajni Hunt je i tri puta sezonu završavao sa više od 1000 poena.

Do svoje šeste titule u Red Bull Cliff Divingu došao je 2016. godine sa 1350 bodova, 320 više od prvog pratioca.

Sedma titula osvojena je 2018. godine sa 1010 poena, a 2019. godine osmu titulu osvojio je sa 1160 poena.

Ostat će upamćen i njegov skok u Libanonu 2019. godine kada je postao prvi takmičar u historiji Cliff Dvinig serije koji izveo perfektan skok sa svih deset poena.

Dovoljno razloga da od Hunta i u novoj sezoni očekujemo vrhunska izdanja, a to sve možete pratiti uživo i na portalu SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.