Gelder priznao uzimanje kokaina

Potvrđen doping

Gelder priznao uzimanje kokaina

Yuri van Gelder, jedan od najboljih gimnastičara holandije, nije prošao doping test uoči nastupa na državnom prvenstvu u Rotterdamu. Nakon toga priznao je da je uzimao kokain.

Gelder je kazao da je drogu uzimao iz zabave, a ne u dopinške svrhe, kako bi eventualno podigao nivo psihofizičkih sposobnosti. Sada mu prijeti dvogodišnja suspenzija.

Na konferenciji za novinmare u Arnhemu u ponedjeljak se izvinuo.

«Bio sam glup. Jednostavno, radio sam stvari koje nisu normalne.»
 
Gelderova specijalnost je vježba na krugovima, a u toj disciplini je osvojio zlatnu medalju 2005. godine na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, kao i svjetsko zlato iste godine u Australiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.