Gilbert po drugi put, Nibali sve bliži
Philippe Gilbert

Tri etapa do kraja Vuelte

Gilbert po drugi put, Nibali sve bliži

M. Maksimović
Teme:

Belgijac Philippe Gilbert je nakon pobjede u trećoj etapi ovogodišnje Vuelte, ponovo bio najbolji ali u 19.koja se vozila od Piedrahita do Toleda. Najduža etapa na Vuelti je bila duga 231 kilometar, a Gilbert je u cilju imao vrijeme pet sati, 43 minute i 41 sekundu.

U finišu etape, 500-tinjak metara prije cilja, Belgijanac je sjajno povukao i na kraju je pobjedio ispred Amerikanca Tylera Farrara, dok je treći bio Talijan Filippo Pozzato.

U ukupnom poretku nije bilo promjene na vrhu, no zato je vodeći Nibali povećao prednost pred pratnjom. Sada Španjolac Ezequiel Mosquera zaostaje 50 sekundi, a na trećem je mjestu Slovak Peter Velits, koji za vodećim zaostaje dvije minute. S obzirom da su dvije etape ostale do kraja,Talijan Nibali je došao na korak do trijumfa koji može potvrditi u subotnjoj etapi od San Martin de Valdeisglesiasa do Bole del Mundo i koja je duga 168.8 kilometara.
Rezultati 19. etape:
1.Philippe Gilbert (Bel,Omega Pharma-Lotto) 5:43:41
2.Tyler Farrar (SAD,Garmin) isto vrijeme
3.Filippo Pozzato (Ita,Katusha) +1
4.Sebastien Hinault (Fra,AG2R)
5.Peter Velits (Slk,HTC - Columbia)
6.Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas) svi isto vrijeme...

Ukupni poredak:
1.Vincenzo Nibali (Ita,Liquigas) 80:30:48
2.Ezequiel Mosquera (Špa,Xacobeo) +50
3.Peter Velits (Slki,HTC - Columbia) +1:59
4.Joaquim Rodriguez (Špa,Katusha) +3:54
5.Xavier Tondo (Špa,Cervelo) +4:02...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.