Giro 2012. bez Contadora

Španac napravio plan

Giro 2012. bez Contadora

Španac Alberto Contador neće sljedeće godine voziti na Giru koji je osvojio ove godine.

Sjajni biciklista je iako čeka odluku o njegovoj sudbini zbog optužbi za doping koja slijedi u novembru napravio plan za 2102.


"Meni je Giro najljepša trka na svijetu zbog sjajne trase, a spoznao sam ove godine i da je na njoj teško pobijediti kao i na Tour de Francu. Tour je međutim moj glavni cilj sljedeće godine i zato ću propustiti Giro, a prije starta u Francuskoj ću nastupati na generalnoj probi kako mnogi zovu vrlo jaku trku Dauphine Libere. Zatim ću sa zadovoljstvom nastupati na Vuelti koja nije jaka kao Giro i Tour i nema takvu tradiciju, ali je u mojoj domovini", izjavio je Kontador.


Španac neće nastupati na prvoj jačoj trci sezone Paris - Nica na kojoj je dva puta pobijedio već će debi u 2012. imati na trci Tirreno-Adriatico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.