"Gledao sam kako Armstrong uzima doping"

Floyd Landis ponovo optužuje Armstronga

"Gledao sam kako Armstrong uzima doping"

Američki biciklista Floyd Landis je po ko zna koji put izjavio kako je bio svjedok uzimanja nedozvoljenih sredstava sedmostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga.

„Neću ići u detalje koliko sam puta bio svjedok toga, ali kažem vam, gledao sam Lancea kako uzima doping. Nije samo Lance uzimao, uzimalo ga je još nekoliko biciklista, što govori da sistem borbe protiv dopinga ne funkcioniše dobro“, kaže Landis.

Landis je čak potvrdio kako je bio i svjedok Lanceove transfuzije krvi. Na pitanje novinara jeli siguran u ono što govori, odgovorio je sa da, a na pitanje koliko je puta vidio Lanceovu transfuziju, rekao je nekoliko puta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.