Grahovac: Želimo organizovati kvalifikacije za LEN kup

Trener VK Banja Luka

Grahovac: Želimo organizovati kvalifikacije za LEN kup

D. Vejo

Pred vaterpolistima Banja Luke slijede tromjesečne pripreme za prvenstvo Bosne i Hercegovine koje će se održati 30. juna i prvog jula, tekuće godine.

Titulu u ovom takmičenju brane upravo Banjalučani, koji su prije svega tri dana završili sa prvenstvom Srbije, a gdje su zauzeli četvrtu poziciju. Očekivanja od predstojećeg turnira, kazao je trener banjalučkog sastava.

"Slijedi nam tromjesečna pauza kada su u pitanju takmičenja, a zatim imamo prvenstvo BiH, koje se igra na našem bazenu. Prema planu, trebalo bi da nastupe dvije ekipe iz Sarajeva, mi i Neum. Naš cilj je jasan, a to je napad na sve titule, u svim kategorijama. Problem neigranja utakmica do tada, pokušat ćemo da riješimo prijateljskim susretima sa Novim Sadom i Kikindom, s kojima imamo jako korektne odnose. Sparinzi sa njima, biti će od velike koristi", istakao je trener VK Banja Luka, Slobodan Grahovac.

Ukoliko odbrane titulu prvaka države, Banjalučani bi stekli pravo na euroscenu.

"Želja nam je da organizujemo kvalifikacije za LEN kup, a to bi rado učinili ukoliko dobijemo besplatno bazen na korištenje", dodao je Grahovac.

Kada je u pitanju igrački kadar, ove sezone tokom Prve B vaterpolo lige Srbije istakli su se Stefan Šobić sa 24 pogotka, zatim Draško Vujković sa 19 i Milan Kecman sa 17 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi