GVKS Sarajevo prvak kolo prije kraja

GVKS Sarajevo prvak kolo prije kraja

U okviru Vaterpolo lige Kantona Sarajevo, koje je u subotu (21.05.2011) odigrano na Olimpijskom bazenu “Otoka”, postignuti su sljedeći rezultati:

GKVS Sarajevo – PVK Torpedo 11-5 (nastupali igrači rođeni 1996. godine i mlađi, kadeti)
PVK Orka – GKVS Sarajevo  6-15 (nastupali igrači rođeni 1991. godine i mlađi, juniori)


Kadeti GKVS Sarajevo i Torpeda su odmjerili snagu u prvoj utakmici. Tokom cijele utakmice nadmoć su demonstrirali igrači GKVS Sarajevo, koji su slavili rezultatom 11:5 (3:0, 3:1, 4:1, 1:3).

Tarik Zornić sa četiri (4), te Isa Emšo i Denis Omeragić sa po dva (2) gola su se istakli u pobjedničkom sastavu.

U drugoj utakmici juniori GKVS Sarajevo nadigrali su svoje vršnjake iz PVK Orka rezultatom 15:6 (5:2, 2:2, 4:2, 4:0). Najefikasniji pojedinci utakmice bili su Adin Idrizović i Edin Ogrešević sa po četiri (4), te Kerim Krdžević sa tri (3) gola. I na ovoj utakmici briljirao je mladi golman Haris Alikadić.

Ovom pobjedom, kolo prije kraja Lige, juniori GKVS Sarajevo su obezbijedili prvo mjesto i titulu prvaka.

Klub je ostvario sve pobjede uz impresivnu gol razliku 74:14. Trenutno vodeći strijelci Lige su upravo igrači GKVS Sarajevo, Idrizović, Krdžević i Tahmaz. Takmičenje ovog tipa je prvo u istoriji vaterpolo sporta u glavnom gradu BiH.

Podsjećamo, GKVS Sarajevo se u protekle dvije i po godine okitio sa nekoliko značajnih domaćih i internacionalnih trofeja u plivanju i vaterpolu. Klub je osvojio preko 1000 medalja, te je vlasnik nekoliko državnih rekorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.