Hajder brani čast BiH

Plivanje…

Hajder brani čast BiH

Plivač tuzlanskog Zmaja Alpama Ensar Hajder, biće jedini predstavnik naše  BiH na 12. Evropskom prvenstvu u kratkim bazenima koje će se od 11. do 14. decembra održati u Rijeci.
 

 Zbog činjenice da jedini iz naše zemlje ima normu za odlazak na EP (sakupio 735 bodova) Hajder će jedini braniti čast BiH, odnosno obraz bh. plivanja. U Rijeci će nastupiti u disciplinama: 100, 200, 400 i 1.500 metara (kraul) 200 m (mješovito), te 50 i 100 m (delfin).

No, nevolja kada je riječ o “malim” sportovima ima uvijek. Zbog teške finansijske situacije Hajder bi možda mogao i propustiti EP, iako svi vjeruju da će klub i njegova porodica ipak pronaći način da obezbijede sredstva koja je dužna osigurati država BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.