Hajder Ensar i danas obarao rekorde

Hajder Ensar i danas obarao rekorde

Treći dan 12. Evropskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima u Rijeci, ponovo je bio uspješan za jedinog BiH predstavnika Hajder Ensara, člana tuzlanskog Plivačkog kluba ''Zmaj-Alpamm''.

Nakon što je u prvom danu postavio četiri nova državni bh. rekorda, dva u juniorskoj i dva u  seniorskoj konkurenciji, te u drugom na 400m mješovito isplivao novi juniorski i seniorski rekord Bosne i Hercegovine (oborio rekord star 16 godina) Ensar je danas na 100m mješovito postavio novi juniorski državni rekord kojeg je poboljšao za 4 sekunde, te novi seniorski državni rekord koji je bio star 5 godina, skinuvši sa ovog rekorda 1 sekundu, a sve sa rezultatom 0:56,74 za  odlično 36. mjestou kvalifikacijama.

Na 1500m slobodno, postavio je novi juniorski i seniorski državni rekord, oba rekorda su poboljšana za 7 sekundi i oba stara 4 godine, sa vremenom 15:50.49, zauzevši u kvalifikacijama odlično 12. mjesto.

Ovime se nastavlja dobra serija rezultata na prvenstvu u Rijeci, odnosno, obaranje državnih rekorda i pomijeranje granica BiH plivanja. Sutra, zadnji dan 12. Evropskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima očekujemo nove državne rekorde u još dvije preostale discipline u kojima nastupa Ensar, na 50m delfin i 200m slobodno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.