Hajder oborio četiri rekorda BiH

Na EP u kratkim bazenima u Rijeci

Hajder oborio četiri rekorda BiH

Prvog dana 12. Evropskog prvenstva u plivanju u kratkim bazenima koje se održava u Rijeci, Ensar Hajder reprezentativac BiH danas je postavio četiri nova državni bh. rekorda, dva u juniorskoj i dva u  seniorskoj konkurenciji.

Član Zmaj - Alpamma iz Tuzle najprije učinio je to u trci kvalifikacija na 200 metara mješovitim stilom, gdje je zauzeo 34. mjesto sa vremenom 2:04.88. Juniorski rekord tako je popravio za šest sekundi, a seniorski za tri, zanimljivo, koji je bio star šest godina. 

Nastupio je danas i u kvalifikacijama na 400 metara slobodnim stilom, gdje je osvojio, identično, 34. mjesto. I u ovoj konkurenciji Hajder je postavio nove državne rekorde BiH u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji sa vremenom 3:57.10. Najbolje vrijeme u našoj državi popravio je tako za šest sekundi, a u ovoj konkurenciji «srušio» je rekord star pet godina.

Na EP u Rijeci koje će trajati do 14. decembra (nedjelje) nastupa 40 zemalja, a Hajder je jedini naš plivać na šampionatu. U naredna tri dana nastupiće u trkama na u još šest disciplina. U petak (12. decembra) plivaće u trci na 400 mješovito i 100 slobodno. Dan kasnije biće učesnik trke na 100 mješovito i 1.500 slobodno, te u nedjelju plivaće 50 metara delfin i 200 slobodno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.