Hajder za historiju

17. mjesto na EP za svaku pohvalu

Hajder za historiju

Adnan Beganović

Na proteklom Evropskom prvenstvu u plivanju u malim bazenima naš najbolji plivač Ensar Hajder postigao je najbolji rezultat u historiji bh. plivanje na smorti najboljih evropskih plivača.

Naime, Hajder je u trci na 100 metara mješovito ušao u polufinale i na kraju je zauzeo 17. mjesto, što je najbolji rezultat u historiji bh. plivanja.

U polufinale je Hajder ušao sa vremenom 55.48 sekundi, da bi onda u polufinalnoj trci 100 metara mješovito isplivao za 55.33 sekundi što je novi rekord Bosne i Hercegovine, koji je i ranije držao ovaj plivač, a on je iznosio 55.43 sekunde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti