Hercegovac izdominirao na državnom prvenstvu u judou
Najuspješnija ekipa državnog prvenstva za mlađe kategorije u judou je mostarski Hercegovac.

Mostarci se s državnog prvenstva vraćaju s pregrštom medalja

Hercegovac izdominirao na državnom prvenstvu u judou

U subotu 23. ožujka održano je državno prvenstvo u judou za kadete i kadetkinje do 18 godina te dječake i djevojčice do 13 godina. 

Natjecanje je održano u Bihaću a tehničku organizaciju sproveo je judo klub "Una" iz Bihaća. Na turniru je učestvovalo 46 bosanskohercegovačkih timova a mostarski klub "Hercegoac" predstavio se sa 25 judaša i samim tim bio najbrojnija ekipa na natjecanju.

Od 25 natjecatelja njih čak 15 se okitilo medaljama i to 4 zlatne , 4 srebrene i 7 brončanih medalja. Ovim rezultatima Hercegovac je dao najviše finalista od svih ekipa, osvojio najviše medalja od svih ekipa, osvojio titulu državnih prvaka u uzrastu curica do 13 godina, osvojio titulu viceprvaka u uzrastu dječaka do 13 godina, osvojio titulu najboljeg kluba u uzrastu do 13 godina te po broju bodova bio i najbolja ekipa cijelog državnog prvenstva.

Prvaci države: Nika Zovko,Nina Grubišić Čabo, Lana Čović Stanić i Ivan Miličević Viceprvaci: Mario Novak, Ivana Buntić, Gabriela Raič i Ljiljana Džeba Bronce: Marko Čerkuč, Ivan Letica, Ivano Đinkić, Luka Bubalo, Bruno Tomić, Rafael Šunjić i Domagoj Pušić. Osam finalista s državnog prvenstva u uzrastu do 13 godina znači i da će Hercegovac biti i najbrojniji od svih ekipa na prvenstvu balkana u ovom uzrastu. "Zaista smo napravili dobar posao na ovom prvenstvu države. 8 finalista, 4 prvaka i 7 bronci te titula najbolje ekipe turnira. Nadamo se kako ćemo ovim putem nastaviti i u budućnosti te da ćemo iz godine u godinu rasti rezultatski, brojčano i organizacijski kao što je to slučaj i do sada. Ostaje žal za nekoliko izgubljenih borbi, posebno onih finalnih no ovaj put je nedostajalo i malo sportske sreće za još više najsjajnijih odličja. Svaki predan rad kad-tad dođe na naplatu a naporno i predano su radili te i dalje rade naši članovi, zbilja smo sretni i ponosni zbog njih.  Ono što smo zacrtali to smo i ostvarili u uzrastu do 13 godina te se sada pripremamo za nastavak sezone i ostala prvenstva", rekli su iz Hercegovca. 

Top Komentari

mmmaa
ne znam što ste koristili hrvatski jezik u ovom tekstu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi