Hokej će se igrati na plavoj podlozi
Nema više zelene podloge

Prvi put u istoriji

Hokej će se igrati na plavoj podlozi

M. Maksimović

Hokej na travi će se na olimpijskim igrama 2012. u Londonu prvi put igrati na plavoj podlozi, saopštili su danas organizatori.

To će biti prvi put da se utakmice hokeja na travi igraju na plavoj podlozi, jer se do sada igralo na tradicionalnoj zelenoj podlozi.Plava podloga bit će u velikom kontrastu s bijelom lopticom i linijama za sve učesnike, ali i gledaoce, dok će prostor oko terena biti u roze boji.

"Plava boja će definirati hokej na travi 2012. godine", rekla je direktorica za sport Organizacionog komiteta Igara u Londonu Debbie Jevans. Posljednji osvajači medalja na turniru u Pekingu, bile su se selekcije Njemačke, Španije i Australije u muškoj konkurenciji, odnosno Holandija, Kina i Argentina u ženskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.