Hoketsu najstariji sportista u Londonu

Nastupio u 71.godini

Hoketsu najstariji sportista u Londonu

M. Maksimović

Od danas službeno imamo najstarijeg sportistu na Olimpijskim igrama u Londonu.U disciplini dresura s grlom Whisper, nastupio je Japanac Hiroshi Hoketsu koji ima 71 godinu!

Hiroshi je bio najstariji takmičar još prije četiri godine u Pekingu, dok je prvi nastup na Igrama imao još tamo 1964.godine u Tokiju i to u preponskom jahanju.Nakon toga je odlučio nastupati u dresuri, ali se nije uspio kvalificirati na Igre sve do 1988. godine.Međutim, zbog problema s konjem u karanteni, propustio je Igre 1988.godine. Tako da su Igre u Londonu njegove treće.

Šveđanin Oscar Swahn i dalje je najstariji olimpijac ikad. Osvojio je srebro u streljaštvu 1920. godine kada je imao 72 godine. Hoketsu nema namjeru srušiti njegov rekord pojavljivanjem u Rio de Janeiru 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.