Houston poslao Matta Schauba u Oakland

Houston poslao Matta Schauba u Oakland

Houston Texansi i Okland Raidersi napravili su danas trade u kojem će quarterback Houstona Matt Schaub preći u redove Oaklanda, dok će u suprotnom pravcu otići izbor ovogodišnjeg drafta.

Nakon što je Houston dan prije potpisao ugovor s dosadašnjim quarterbackom Tennesseeja Ryanom Fitzpatrickom, odlučili su da im više nije isplativ Schaub koji ima godišnji ugovor čak 14,5 miliona dolara.

Matt Schaub nakon deset godina odlazi iz Texansa, koji će na predstojećem draftu imati pravo prvog izbora i vjerovatno će uzeti nekog quarterbacka.

Schaub je prebacio 4.000 yardi čak tri sezone u karijeri, a prethodnih sedam sezona bio je startni quarterback Texansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.