BiH će dobiti još jednu savremenu sportsku dvoranu

Gradnja počinje u 2022. godini

BiH će dobiti još jednu savremenu sportsku dvoranu

H. Zilić

Bosna i Hercegovina će u 2022. godini počet sa izgradnjom još jednog sportskog kompleksa.

Tačnije, u Hrasnici će se graditi sportska dvorana za čiju gradnju je ove godine izdvojeno 1.75 miliona KM.

"Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov potpisali su Sporazum o sufinansiranju projekta Općine Ilidža "Izgradnja sportske dvorane u Hrasnici".

Kroz ovaj Sporazum Ministarstvo kulture i sporta KS finansijski će podržati izgradnju nove sportske dvorane u Hrasnici, koja je jedan od kapitalnih projekata Općine Ilidža za naredni period", saopštili su iz Općine Ilidža.

Modernim izgledom sportska dvorana u Hrasnici će definitivno unaprijediti kompleks oko stadiona Famosa, koji je posljednjih godina bio prilično zapušten, a nova dvorana će značajno doprinjeti i razvoju dvoranskog sporta na Općini Ilidža, a služit će i potrebama reprezentativnih selekcija u košarci, rukometu, odbojci, futsalu...

Top Komentari

PlavoBijeli1921
Nermin Muzur specijalista za makete koje se nikada neće izgraditi, da ima takmičenje u tome teško bi mu se mogla naći konkurencija za prvaka
4 0
enko
Plavobijeli a koje specijalista za zlatne kasike,to su prvaci za sva vremena.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi