Hrvatska lako sa Španijom
Hrvatska nije imala problema

Svjetska liga u vaterpolu

Hrvatska lako sa Španijom

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske ostvarila je treću pobjedu u grupnoj fazi Svjetske lige. Nakon Rusa i Nijemaca, popularne “barakude” nadigrale su i Španiju, a rezultat je glasio 11:8.

Meč u Dubrovniku bio je neizvjestan samo u prvoj četvrtini kada je na semaforu stajalo 2:2. U naredna dva perioda domaći su postigli osam, a primili samo dva gola čime je susret praktično bio riješen. Do kraja meča Španci su uspjeli samo smanjiti na pristojnih 8:11. Najbolji strijelac bio je Valles sa 4 goloa, dok je Sukno postigao 3.

Prije utakmice na bazenu u Gružu upriličena je svečanost. Od igranja u reprezentaciji oprostili su se Zdeslav Vrdoljak, Mile Smodlaka i Frano Vićan koji su nagrađeni prigodnim poklonima.

Hrvatska nakon tri kola ima maksimalan učinak, a u naredna tri kola će gostovati Rusiji, Njemačkoj i Španiji, no sudeći prema formi i kvaliteti odlazak na završni turnir Svjetske lige ne bi smio doći u pitanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti