Hrvatska uvela nove mjere za sportska borilišta

Novi val koronavirusa

Hrvatska uvela nove mjere za sportska borilišta

H. Zilić

Koronavirus stvara nove probleme u svijetu sporta i situacija je sve ozbiljnija.

Omikron soj prijeti da se još proširi, a i područje Balkana čini se očekuje novi val koronavirusa.

Hrvatska je prva koja je uvela nove mjere za sportska borilišta kako bi se spriječila što veća zaraza novi valom koronavirusa.

U Hrvatskoj se ograničava broj gledatelja na sportskim natjecanjima. Što se tiče zatvorenih sportskih objekata, dopušteno će biti 20 posto tribine,a na otvorenom je taj broj 40 posto.

Naravno, gledatelji i učesnici neće moći prisustvovati bez COVID potvrde, dakle negativnog PCR testa ili dokaza o vakcinaciji.

Neke države su dosta rigoroznije pa se tako Portugalci nakon žestokog naleta omikron soja za sportske priredbe izričito traže dokaz o vakcinaciji sa minimalno dvije doze u protivnom se neće moći ući na borilišta.

Top Komentari

roki-rokic
Ma sta rece. Dok je vas debila novinara i doktora uvece oni i da se ne jede.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi