Hrvatska osvojila zlato

Kompletirana riznica

Hrvatska osvojila zlato

M. Maksimović

Vaterpolo reprezentacija Hrvatska je kompletirala svoju riznicu. Nakon osvojenih naslova na svjetskim, evropskim prvenstvima, Olimpijadi, u Mersinu je po prvi put izboreno i mediteransko zlato.

U finalu vaterpolo turnira, Hrvatska je pobjedila Španiju 11:9.Španci su dobili prvu četvrtinu 3:2, ali je Hrvatska već u narednoj stvorili prednost od jednog gola. Španci nisu uspijevali doći ponovo u vodstvo. Sandro Sukno je stvorio najviše problema Špancima, zabio je četiri gola. Kod Španije su Albert Espanol i Blai Mallarach postigli po dva.

Treće mjesto osvojila je Grčka koja je predvođena Foutolisom i Mourikisom (po dva gola) savladala Italiju 9:8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.