Ian Thorpe u velikim financijskim problemima

Nevolje za nekadašnjeg sjajnog plivača

Ian Thorpe u velikim financijskim problemima

Adnan Beganović

Jedan od najboljih plivača svih vremena, Australac Ian Thorpe, koji je uspješnu karijeru okončao 2006. godine, objavio je da se nalazi u velikim financijskim problemima.

Australski mediji pišu da je Thorpeu globalna financijska kriza "pojela" gotovo svu ušteđevinu, a da stvar bude gora ovaj sjajni plivač u posljednje vrijeme odbio je brojne sponzorske ugovore kako bi se posvetio studiju lingvistike i psihologije.

Nakon što je za ove vijesti čuo poznati australski radijski voditelj, Alan Jones, odmah je nazvao šeficu jedne banke i zamolio je da pomogne Thorpeu.

Podsjetimo, Thorpe je u karijeri osvojio 5 olimpijskih zlata, 11 svjetskih, a tokom uspješne karijere 13 puta je rušio svjetske rekorde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije