Ilić: Presudio je bolji servis ekipe Mladosti

Odbojkaš Borca za SportSport.ba

Ilić: Presudio je bolji servis ekipe Mladosti

D. Vejo

Odbojkaš banjalučkog Borca Borko Ilić, može se reći da je obilježio sezonu na izmaku u Premijer ligi BiH, bar kada je u pitanju banjalučki sastav.

Iz utakmice u utakmicu ovaj mladi i perspektivni igrač pruža sve bolje partije. Ipak, večeras je u Boriku presudio veći kvalitet kojeg posjeduje tim iz Brčkog. Mladost je odigrala sjajan meč, ali u nekoliko situacija i domaćin je pokazao zube.

Prema riječima jednog od ključnih igrača crveno-plavih, kada se sve sabere i oduzme, skromna sezona.

"Očekivali smo ovakav meč u suštini. Mladost je višegodišnji šampion. Oni su u susret ušli jako. Imali su sjajan servis koji je prema mom mišljenju presudio večeras. Pomjerali su dosta naš prijem gdje smo teže organizovali napad, što je njima dosta olakšalo posao. Blok su imali zaista dobar i na kraju su zasluženo slavili. Ostaje revanš, mi ćemo vrijedno raditi ove sedmice kako bi u Brčkom pružili što veći otpor", istakao je za SportSport.ba Ilić.

Play-off je koncipiran na način da se igra na dvije pobjede, s toga ukoliko Borac dođe do trijumfa u Brčkom, igrat će se i treći meč, a kao gostujući tim biti će onaj koji je posljednji igrao kod kuće što je u ovom slučaju ekipa Mladosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi