Ilić: Svu snagu i energiju okrećemo prema meču sa Kaknjom

Odbojkaši Borca u borbi za opstanak

Ilić: Svu snagu i energiju okrećemo prema meču sa Kaknjom

D. Vejo

Odbojkaši banjalučkog Borca poraženi su jučer u Brčkom, od prvoplasirane ekipe Mladosti rezultatom 3:0, te su se tako kolo prije kraja Premijer lige BiH našli u veoma nezgodnoj situaciji.

Da bi se sačuvali od ispadanja iz lige, crveno-plavima je neophodna pobjeda u posljednjem kolu protiv Kaknja u Boriku.

Na susret u Brčko, banjalučki sastav otputovao je sa svega nekoliko prvotimaca, kako bi ostali sanirali povrede i spremni odgovorili na posljednji izazov u sezoni.

"Utakmica na koju smo otišli sa samo dvojicom prvotimaca i juniorima jer je trener htio da priliku pruži mlađim igračima. Razlog tome jeste da oni budu što spremniji za utakmicu sa Kaknjom. Mogu da kažem da su mlađi igrači veoma opušteno i hrabro ušli u ovaj meč, te na trenutke igrali potpuno ravnopravno sa aktuelnim šampionom. Svu snagu i energiju, okrećemo za završnu utakmicu u prvenstvu, gdje ćemo pokušati da dođemo do tri boda, a zatim ćemo čekati ostale rezultate. Želio bih ovim putem da pozovem naše navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, jer to će nam biti dodatni vjetar u leđa", ističe za SportSport.ba odbojkaš Borca, Borko Ilić.

Trenutno, Borac je devetoplasirani tim u ligi sa 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi