Ilić: Trijumfom smo korak bliže play-offu

Odbojkaš Borca pred Domaljevac

Ilić: Trijumfom smo korak bliže play-offu

D. Vejo

Odbojkaši banjalučkog Borca pobjedom nad ekipom Gradina-Hereceg prekinuli su crni niz, te tako najavili bolje dane.

Prema riječima Banjalučana, pomenuti meč bio je od velike važnosti za njih kako na samopouzdanju ekipe, tako i zbog same pozicije na tabeli.

"Bio je to dosta važan meč za nas. Prije svega zbog borbe za play-off ali i opstanka u ligi, te smo tom pobjedom također prekinuli i seriju loših partija. U Srebeniku bilo je dosta neizvjesno, vodili smo 1:0 u setovima, zatim je protivnik preokrenuo, ali smo na kraju uspjeli da zabilježimo trijumf što je najvažnije. Za razliku od prošlih utakmica, na ovom susretu mogu da pohvalim suđenje koje je bilo izuzetno korektno", rekao je za SportSport.ba odbojkaš Borca, Borko Ilić.

Priliku da nastavi niz, banjalučki sastav ima već u petak kada im u goste dolazi ekipa Domaljevca s kojom će koplja ukrstiti od 17 sati u "Boriku".

"Sada nas očekuje ekipa Domaljevca, protiv koje želimo nastaviti niz. Pobjeda protiv pomenute ekipe mnogo bi nam značila, jer bi njom bili korak bliži play-offu ali i ostanku u Premijer ligi BiH", dodaje Ilić.

Nakon 15. odigranih kola, ekipa Borca zauzima sedmu poziciju na tabeli sa 15 osvojenih bodova, dok je Domaljevac četvrtoplasirani tim sa 25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi