Imamović i Alić 18. na svjetskoj listi
Dina Imamović i Dino Alić

Objavljena rejting listi parova u kategoriji omladinaca

Imamović i Alić 18. na svjetskoj listi

M. Skaka
Teme:

U posljednjih nekoliko godina plesni parovi iz BiH postižu dosta dobre rezultate u sportskom plesu a ovih dana jedan par u kategoriji omladinaca u Latinoameričkim plesovima postigao uspjeh vrijedan pažnje.

Dino Alić i Dina Imamović uspješni su mladi ljudi koji zajedno plešu duže od 4 godine i u tom relativnom kratkom periodu iza sebe već imaju odlične rezultate. Prije nekoliko dana na tek objavljenoj rejting listi najboljih svjetskih parova u kategoriji omladinaca za juni mjesec,  listi od 78 najboljih plesnih parova u svijetu, rangirani su na 18. mjestu. Dino i Dina pravi su primjer da se intenzivnim treninzima, seminarima u inostranstvu, i kvalitetnim rasporedom vremena može postići rezultat ali i balans između sportskih rezultata i odličnih ocjena u školi. Ovaj par trenira u PK Flamenco iz Tuzle, ali i pod budnim nadzorom sarajevskih trenera Mirsada Korjenića i Almire Delić te uvijek ističu veliku podršku roditelja i rukovodstva kluba na njihovom putu.

Rezultat je utoliko značajniji kada se kaže da u programu latinoameričkih plesova ima 5 različitih plesova te još 5 u standardnim plesovima koje Dino i Dina također plešu. Oni koji se bave sportom, i stručni su u tom domenu, znaju koliko je potrebno ulaganja, ne samo vlastitog truda, nego i financijskih sredstava da bi se postigao dobar svjetski rezultat. 



Težina rezultata je još značajnija kada se kaže da u svijetu postoji hiljade parova i da je BH par završio na 18. mjestu svjetske rang liste, na koju dospijevaju samo oni najbolji koji prikupljaju bodove na takmičenjima širom svijeta. 



Pred ovim parom je još izazova i sigurni smo da će ih oni prihvatiti i plesnim koracima se popeti na još veću poziciju. Prvi naredni izazov očekuje ih u subotu, kada će imati priliku osvojiti titulu prvaka Bosne i Hercegovine u latinoameričkim plesovima u kategoriji omladinaca (16-19 godina) za 2010. godinu.



Poželimo da Dina Imamović i Dino Alić i drugi BH sportisti i dalje postižu zapažene svjetske rezultate. 



Ovog vikenda, 29.5.2010. u Tuzli se održava Državno prvenstvo u Latinoameričkim plesovima u organizaciji PK Sandoval iz Tuzle. Na njemu će učešće uzeti parovi iz cijele BiH. Ovaj događaj zaslužuje medijsku pažnju prije svega radi mladih koji i bez sistemske podrške države BiH, svojom voljom i uz pomoć vlastitih novčanih sredstava ostvaruju dobre rezultate baveći se sportom, i razbijaju predrasude o BiH u inostranstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.