Irska i Vels bez poraza
Italijabez šanse protiv Irske

Vels slavio u derbiju

Irska i Vels bez poraza

M. Maksimović
Teme:

Nakon dva odigrana kola Kup šest nacija u ragbiju bez poraza su reprezentacije Irske i Velsa. U derbiju drugog kola Vels je na svom Millennium stadionu savladao Englesku 23:15.

Utakmica je ponudila dosta uzbuđenja, ali i preokreta. Vels je nakon tri pretvaranja Stephena Jonesa imao velikih 9:0, ali su se Englezi vratili  prije svega polaganjem Paula Sackeya do poluvremena na 9:8. U 42. minuti su Englezi ostali deset minuta sa igračem manje što su domaćini kaznili.

Stephen Jones je iskoristio još jedno pretvaranje, a nakon polaganja Leigh Halfpennyja Vels je vodio 20:8 u 45. minuti utakmici. Englezi su zaprijetili posljednji put nakon polaganja Armitagea, stigli su do 20:15, ali je sve dileme oko pobjednika otklonio Jones pretvaranjem za konačnih 23:15.

Irska je do druge pobjede došla očekivano u gostima protiv Italije, na kraju je to bilo više nego ubjedljivo 38:9. Francuska je ostavila Škotsku bez bodova nakon trijumfa na Stade de Franceu 22:13.
Nakon dva odigrana kola slijedi kratka pauza, naredno treće je na rasporedu 27. i 28. februara, a sastaju se Francuska - Vels, Škotska - Italija te u derbiju Irska  - Engleska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.