Irska iznenadila Australiju
Irci su limitirali Australiju na šest poena

Prva iznenađenja na Svjetskom kupu

Irska iznenadila Australiju

M. Maksimović
Teme:

Najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu takmičenja na Svjetskom kupu, napravila je selekcija Irske. Irci su do sada u četiri navrata igrali u četvrtinalu Svjetskog kupa, dok su prije dvije godine uzeli Kup Šest nacija.

Ovaj put su uspjeli savladati, selekciju Australije 15:6. U tvrdoj utakmici bez ijednog polaganja i pretvaranja, Jonathan Sexton jednom i Ronan O'Gara dva puta su bili precizni iz kaznenog pretvaranja u drugom poluvremenu za konačnih 15:6.

Zanimljivu utakmicu su odigrali Wales i Samoa. Rhys Priestland je osvojio tri poena kaznenim pretvaranjem, a Shane Williams je polaganjem osigurao pobjedu Walesa.

Grupa A:
Francuska  - kanada 40:19

Grupa B:
Engleska - Gruzija 41:10

Grupa C:
Australija - Irska 6:15

Grupa D:
Wales - Samoa 17:10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.