Irska juri prema naslovu
Nezadrživi O'Driscoll

Nakon poraza Engleske

Irska juri prema naslovu

M. Maksimović
Teme:

Pobjedom protiv Engleske reprezentacija Irska je ostala najveći favoriti za osvajanje ovogodišnjeg
izdanja Kupa Šest nacija. Irci su bili bolji od Engleske 14:13 i ukoliko ostanu neporaženi na Murrayfieldu doći će na korak do Grand Slam naslova.

Utakmica na Croke Parku je odigrana pred 82.000 gledalaca, a ponudila je sve ono što nudi duel velikih rivala na Ostrvu. U prvom dijelu smo vidjeli dva neuspješna pretvaranja Ronana O'Gare, pa je nakon prvog dijela rezultat bio 3:3. O'Gara je opet bio neprecizan na početku drugog dijela, ali ga je uzvukao Brian O'Driscoll poentiravši za 6:3.

Phil Vickery je zaradio žuti karton u 55. minuti, pa je O'Driscoll dodao još tri poena za 11:3.
Delon Armitage je u 65. minuti vratio pretvaranjem Englesku na 11:6, ali je žuti karton zaradio i Danny Care.O'Gara je realizovao pretvaranje za 14:6 10 minuta prije kraja.Englezi su ' složili'' odličnu akciju dvije minute prije kraja (Andy Goode), ali je vremena bilo premalo.

U drugoj utakmici koja odlučuje o krajnjem poretku Francuska je porazila Vels 21:16, kojem je to bio prvi poraz dok je Škotska bila sigurna protiv Italije 26:6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.