Isaković i Selimović bronzani
Članovi tima Novog Grada

Austrian Open

Isaković i Selimović bronzani

M. Skaka

Ovog vikenda, 4.-5. juna, taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je učestvovao na otvorenom Evropskom turniru A klase za nacionalne timove i klubove, Austrian Open u Innsbrucku.

U konkurenciji preko 214 timova i nacionalnih selekcija sa nešto više od 1200 takmičara iz čak 34 države, izabranici Novog Grada, kao predstavnici naše države, osvojili su dvije bronzane medalje.

Inače, Austrian Open je jedan od 8 evropskih turnira A kategorije, a ove godine, kvalitetom takmičara koji su učestvovali, Austrian Open je postao jedan od najkvalitetnijih turnira A klase u Evropi. Svojim prisustvom, takmičenje su uveličali i takmičari koji nose evropske i svjetske titule kao i olimpijski osvajači medalja.

Bronzane medalje za Novi Grad Sarajevo osvojli su Mufid Isaković, u kategoriji seniora preko 87 kg. Prvo kolo Mufid je bez većih problema porazio predstavnika Srbije, a u drugom je savladao predstavnika Bugarske sa 5:1. U trećem kolu nažalost, morao je predati borbu zbog povrede, predstavniku Francuske, inače viceprvaku svijeta, i tako se zadovoljiti bronzanom medaljom. Samir Selimović u kategoriji do 61 kg je također poražen u trećem kolu od predstavnika Njemačke, te je tako ubilježena još jedna bronzana medalja za naše takmičare.

Ostali predstavnici kluba, Bahra Avdović u kategoriji do 68 kg i Emir Kaljanac u kategoriji do 59 kg su poraženi u drugom kolu borbi, a Nejla Kaljanac do 53 kg i Armin Gredić do 74 kg, nažalost u prvom kolu.
Naše takmičare su vodili treneri, Mustafa Jaramaz i Belmir Berberović.

„Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su sudjelovali na otvorenom Evropskom turniru A klase i postigli jedinstven uspijeh za BiH. Potencijalni olimpijski kandidat Mufid Isaković, je u sklopu priprema za olimpijske kvalifikacije, pokazao da se ozbiljno može računati na njega iako je nastupio u teškoj kategoriji koja inače i nije njegova standardna kategorija. Samir Selimović, mlada nada kluba je također pokazao izuzetan kvalitet te da je nezaobilazna okosnica kadetske taekwondo reprezentacije BiH. U svakom slučaju, možemo reći da je ovo takmičenje, za naše sportaše, bilo veoma inspirativno, a i stručni štab našeg kluba, je dobio bolji uvid u kvalitetu potencijalnih kandidata, koji će u narednom periodu odlučiti na koje sportaše treba računati tokom nastupa na predstojećim zvaničnim takmičenjima. Sve to nam daje veliki optimizam u daljem radu te da se u narednom periodu možemo nadati još boljim rezultatima.“ – izjavio je Belmir Berberović, trener kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti