Iskustvo i brojke su na strani Peytona Manninga

48. Super Bowl, duel David i Golijata

Iskustvo i brojke su na strani Peytona Manninga

U 48. po redu finalu NFL-a, popularnom Super Bowlu, 2. februara sastati će se Denver Broncosi i Seattle Seahawksi.

Duel prvaka AFC-a (American Football Conference) i šampiona NFC-a (National Football Conference) koji će se igrati na stadionu MetLife u New Jerseyu interesantan je po mnogo čemu, ali je ovaj meč vjerovatno ostati upamćen kao susret Davida i Golijata.

Naime, niti u jednom od ranijih izdanja Super Bowla razlika u iskustvu između dva quarterbacka nije bila toliko velika i upadljiva. 

Lične brojke tokom cijele karijere jednog od najboljih igrača na ovoj poziciji u historiji NFL-a, quarterbacka Broncosa Peytona Manninga, jednostavno su u neuporedivoj prednosti u odnosu na one Russella Wilsona, igrača rođenog 1988. godine od čije inspiracije i igre zavisi kompletna ekipa Seattle Seahawksa.

Iako, statistika često zna da prevari, jasno je da će iskustvo u 48. Super Bowlu biti na strani quarterbacka Broncosa koji je blizu ulaska u petu deceniju svog života, a zanimljivo je navesti samo informaciju da je Manning u svojoj dosadašnjoj karijeri loptu za TD dodao 527 puta, dok je Russell to učinio gotovo deset puta manje (56).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.