Ismail Barlov isplivao A normu za Paraolimpijske igre u Parizu

Fenomenalan rezultat

Ismail Barlov isplivao A normu za Paraolimpijske igre u Parizu

Haris Zilić

Još jedan veliki rezultat za bh. sport. Mladi 12-godišnji Ismail Barlov isplivao je A normu za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine.

Član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva u subotu je u Limogeu na takmičenju Svjetske paraplivačke serije isplivao do srebrne medalje u disciplini 50 metara prsno.

U konačnici taj rezultat Barlovu je značio i A normu za Paraolimpijske igre čime je postao prvi sportista iz naše zemlje s tim dostignućem.

Tu nije bio kraj sjajnih rezultata za Barlova.

U istoj disciplini stigao je i do norme za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u augustu ove godine u Manchesteru.

"U Limožu je ispisana nova stranica historije bh. sporta. Bosna i Hercegovine ima prvog sportistu sa A normom za Paraolimpijske igre u Parizu. Godine truda, odricanja i rada dobile su u subotu u Limožu svoj pečat.

Teško je opisati emocije i sreću u ovim trenucima. Čestitam Ismailu Barlovu na vrhunskom rezultatu, ali i svim trenerima koji su ugradili dio sebe u njegovu još uvijek kratku, ali sasvim sigurno blistavu karijeru.

Zasluge pripadaju kolegama i kolegicama trenerima Plivačkog kluba SPID, Ildi Kukuruzović, Adiru Malićbegoviću, Đeneti Boji, Tariku Kurtanoviću, Azri Rebronji, Amri Arapović... Idemo dalje. Ponosni smo", rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog štaba Plivačkog kluba SPID Sarajevo.

Na istom mitinhu nastupio je i Ismal Zulfić koji je u seniorskom A finalu zauzeo osmom mjesto u disciplini 50 leđa, dok je u konkurenciji juniora bio trećeplasirani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi