Ismail Barlov postao prvak Evrope: Osvojio je zlato u Portugalu!

Ponos BiH

Ismail Barlov postao prvak Evrope: Osvojio je zlato u Portugalu!

Eldar Ganibegović

Paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ismail Barlov, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Portugalu.

Ismail Barlov, 13-godišnji reprezentativac BiH, ostvario je u Madeiri historijski rezultat u disciplini 50 metara prsno.

On je do naslova prvaka Evrope stigao s vremenom 1:01:15.

"Pazi šta sanjaš možda ti se nekada desi, rečenica je koju često čujemo i ponavljamo na treninzima, a večeras smo svi prvo na to pomislili kada je naš sjajni Ismail Barlov stigao do krova Evrope. Ostvario se san jednog dječaka, jednog tima ljudi, jedne sportske porodice…

Teško je na pravi način u ovom trenutku izraziti sav ponos i sreću. Ismail Barlov je na krovu Evrope, ispisao je istoriju bh. sporta i hvala mu za trenutke sreće koje nam je priuštio", odmah je iz Portugala poručio Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Hvala svima koji su vjerovali u mene, koji su me podržavali, koji su mi bili snaga svih ovih godina. Hvala mojim roditeljima, prijateljima, nastavnicima, resornim ministarstvima, sponzorima Iscos Emilia-Romagna, Otto per Mille Valdese, MonetizeAd, BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Paraolimpijski komitet BiH, a najveću zahvalnost dugujem mojim trenerima i mom Plivačkom klubu SPID.

Oglasi

Ostvario sam snove, ali ovo je tek početak. Ono najbolje tek dolazi", istakao je mladi Barlov pred kojim je sigurno svijetla budućnost.

Evropsko prvenstvo održava se od 21. do 27. aprila 2024. godine. Ismail Barlov u ponedjeljak će nastupiti u disciplini 150 miješanim stilom.

Na EP je i Ismail Zulfić koji će nastupiti u disciplini 50 delfin, objavio je PK Spid.

Inače, Ismail Barlov poznat je i kao veliki navijač reprezezentacije Bosne i Hercegovine u drugim sportovima, pa smo ga tako imali priliku vidjeti i na Bilinom polju.

Top Komentari

Gari Garinča
Bravo Ismaile ???
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi