Istanbul se kandiduje za Olimpijadu 2020.

Peti pokušaj Turaka

Istanbul se kandiduje za Olimpijadu 2020.

Ugur Erdener, predsjednik Olimpijskog komiteta Turske, potvrdio je da će se Istanbul i peti put kandidovati za organizaciju Ljetnih olimpijskih igara i to ovog puta za 2020.

Istanbul je pokušavao da dobije organizaciju Olimpijade i za 2000, 2004, 2008 i 2012, ali su pobjednici na glasanjima tada bili Sidney, Atina, Peking i London. Danas je turski premijer Recep Erdogan potvrdio kandidaturu na otvaranju Evropskog Olimpijskog Festivala za mlade u Trabzonu. Uz Istanbul su se do sad za organizaciju Olimpijade 2020. kandidovali Madrid, Rim i Tokyo, a domaćini naredne dvije su London 2012. i Rio de Janeiro 2016.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.