Italija izbacila branitelje naslova, Grci prošli na peterce

Srbija sigurna protiv Amerikanaca

Italija izbacila branitelje naslova, Grci prošli na peterce

Plasman u polufinale Svjetskog prvenstva nakon Hrvatske, osigurale su i reprezentacije Grčke, Italije i Srbije. Grci su još jednom potvrdili sjajnu formu na ovom prvenstvu. U četvrtfinalu su nakon dosta uzbuđenja i velike borbe savladali Australiju 12:11 tek nakon izvođenja peteraca.

Australci su u jednom trenutku imali dva gola prednosti u drugoj četvrtini, ali ne zadugo. Na kraju nikad nisu bili bliže prolasku u polufinale jednog velikog takmičenja. Power je postigao gol 38 sekundi prije kraja za vodstvo Australije. Grci su uzeli time-out, nakon kojeg je Howden zaradio isključenje. Sa čovjekom više Grčka preko Fountolisa stiže do izjednačenja četiri sekunde prije kraja. Kod izvođenja peteraca Grci su zabili svih pet, Australci jedan manje, Flegkas je zaustavio šut Youngera. Flegkas je imao 14 odbrana, dok je tragičar Younger na drugoj strani postigao tri gola.

Mađari do četvrtfinala nisu imali ozbiljnog protivnika, ali po rezultatima ove godinu nisu ostavljali dojam selekcije koja može odbraniti naslov iz Barcelone. U četvrtfinalu su stigli do Italije i tu je bio kraj. Sada već bivši svjetski prvaci su imali dva puta po dva gola prednosti, ali se za razliku od Italije nisu uspjeli vratiti kada su prvi put ušli u probleme. Luongo je zatresao mrežu mađara 3:40 prije kraja utakmice u trenutku kada je Italija imala čovjeka više za 8:6. Mađari su imali šut za izjednačenje, 36 sekundi prije kraja, Szivos nije pogodio. Mađarima nisu pomogla niti tri gola Daniela Varge.

Amerikanci su do polovine treće četvrtine držali priključak za Srbijom. a onda je kod rezultata 7-6 stigla mini serija svjetskih prvaka iz 2009. godine. Pijetlović i Gocić kreiraju vodstvo njihove selekcije 9:6.U nastavku su Amerikanci definitvno pali, pa je završilo čistih 12:7. Duško Pijetlović je bio sjajan sa realizacijom 4/4.

Rezultati četvrtfinala:
Srbija - SAD 12:7
Italija - Mađarska 8:7
Grčka - Australija 12:11 (peterci)
Hrvatska - Crna Gora 10:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.