Italija u finalu nakon devet godina
Italija će na megdan Hrvatskoj

Opet su Talijani iznenadili Mađare

Italija u finalu nakon devet godina

M. Maksimović

Nakon devet godina čekanja Italija je ponovo u finalu Evropskog prvenstva. Prije devet godina u Budimpešti, Italija je posljednji put igrala u finalu a i tada je kao i ove godine u polufinalu pobjedila Mađarsku, ovaj put 10:8.

Finale je Italija izborila potpuno zasluženo. Već u prvoj četvrtini Italija je povela 2:0, Tempesti je skinuo peterac. Italija je ponovo otišla na dva razlike 5:40 do kraja treće dionice, a golman
Tempesti je odbranio petarac Vargi. Pitanje pobjednika u ovom susretu je bilo riješeno četiri minute i 57 sekundi prije kraja utakmice kada Giacoppo golom podiže prednosti Italije na 9:6.

Tempesti je upisao osam odbrana, Figlioli se tri puta upisao u strijelce u pobjedničkoj ekipi. Na drugoj strani je Madaras postigao tri gola, ali je šutirao 3/8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.