Italijani otkrili koji sport je najrizičniji zbog koronavirusa, rezultati blago rečeno iznenađujući

Odbojka na prvom mjestu

Italijani otkrili koji sport je najrizičniji zbog koronavirusa, rezultati blago rečeno iznenađujući

Edmir Škorić

Sveučilište u Torinu objavilo je studiju o tome koji je sport najviše izložen novom koronavirusu.

Rezultati su mnoge iznenadili, a najviše će se zbog njih uplašiti odbojkaši i odbojkašice, budući da je odbojka na prvom mjestu kada su u pitanju najrizičniji sportovi zbog koronavirusa.

Italijanski olimpijski komitet (CONI) je izdao naredbu sveučilištu u Torinu da se pozabavi ovom temom, a zanimljivo da je odbojka najrizičniji sport u pogledu mogućnosti prenošenja zaraze virusom iako postoje i neki kontaktniji sportovi poput boksa ili košarke.

Na drugom mjestu je ragbi, a slijede košarkša, džudo, boks, biciklizam, nogomet, vaterpolo, plivanje, atletika, golf, alpsko skijanje, gimnastika i tenis.

Hiljade predstavnika iz čak 387 različitih sportskih disciplina učestvovalo je u ovom studiju koji je izdat na 404 stranice i pomoći će Italijanskom olimpijskom komitetu u donošenju odluka kada je u pitanju nastavak sportskih takmičenja u toj zemlji.

Top Komentari

sport1
A rukomet? To je na prvom mjestu, prvo protivnik, pa i navijaci te pljuju u facu... ? :-) Sportski pozdrav
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi