Skočio je u smrt s 3000 metara i sve snimio - Zaboravio je staviti padobran i tragično je završio
Ivan Lester McGuire skočio je u smrt i sve snimio.

Ivan Lester McGuire

Skočio je u smrt s 3000 metara i sve snimio - Zaboravio je staviti padobran i tragično je završio

E. Ganibegović

Mnogi ljudi nisu ljubitelji ekstremnih sportova. S druge strane, neki su na njih toliko navikli da im je postalo rutina. Upravo ta rutina je jednog čovjeka koštala života na nestvaran način.

Mnogi bi rekli "šta sve neće uraditi za lajkove i preglede", ali nije tako. Ovaj incident dogodio se u vrijeme dok još nije bilo društvenih mreža.

Godina je bila 1988, peti april. Iskusni padobranac izgubio je život gotovo pa nestvarnom greškom koju je napravio.

Ivan Lester McGuire skočio u smrt

U karijeri je imao preko 800 skokova, međutim, jedan je bio koban. I to ne zbog kvara na padobranu, nego zbog toga što je zaboravio da stavi padobran.

Naime, Ivan Lester McGuire je tog kobnog dana skakao već treći put. Nije zaboravio zato staviti kameru, koja je preživjela pad i sve snimila.

Snimao je instruktora i učenika koji je po prvi put skakao. Kada je skočio i snimio jedan kadar njih dvojice krenuo je da otvori svoj padobran, ali je shvatio da ga niti nema.

Oglasi

Vjeruje se da je zbog teške opreme na leđima i umora mislio da se radi o padobranu i nije ga stavio. Navodi se također kako je istog dana u drugom skoku zaboravio staviti padobran, pa su ga na to upozorili ostali prisutni.

Snimak kamere prekinuo se prije stvarnog udara o tlo. Videokaseta i oprema za snimanje su teško oštećeni pri padu, no snimak je uspješno (donekle) rekonstruisan u jednoj novinskoj agenciji.

Upozoravamo da snimci mogu biti uznemirujući. Pogledajte i sami kako se sve odvijalo klikom ovdje

Zaista je teško i zamisliti kako se nesretni padobranac osjećao u trenutku kada je shvatio da leti u sigurnu smrt. Nažalost, bila je to jedna od onih kobnih grešaka, a ne ona na kojoj se uči.

Na kraju je pao na zemlju brzinom od preko 120 kilometara na sat. Istog časa uslijedila je smrt. 

Top Komentari

Ham0
Cestitamo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti