Ivica Kostelić operisan u Baselu

Ivica Kostelić operisan u Baselu

Najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić danas je operirao desno koljeno u klinici Bruderholz u Baselu.

Operativni zahvat obavio je liječnički tim kojeg su predvodili prof.dr. Niklaus Friedrich i prof.dr. Werner Műller, koji je posebno zbog Ivice Kostelića ponovno ušao u operacijsku salu.

Kao što je i bio jučerašnji plan, detaljna odluka o tijeku i vrsti operacije bila je donesena tek kad se danas artroskopski ušlo u koljeno, te je odlučeno da se fabela ne dira.

Liječnici su ocijenili da ne smeta kretanju koljena, već čini potporu koljenu u nekim situacijama, te je napravljena samo toaleta koljena kojom su uklonjeni komadići hrskavice iz koljena koji su ograničavali kretanje koljena i kako bi se postiglo da Ivica ima punu ekstenziju i fleksiju koljena.

Prema procjenama liječnika to je bila najbolja odluka, koja je u ovom trenutku bila potrebna kako bi Ivica Kostelić dočekao spreman novu sezonu.

Za sada je vrlo teško prognozirati točno trajanje rehabilitacije i točan datum povratka na snijeg, jer će to dosta ovisiti o brzini smanjenja bolova u koljenu idućih dana. Međutim, prema prvim procjenama pobjednik Svjetskog kupa bi se mogao vratiti na snijeg u idućih tri do pet tjedana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.