Izbor sportiste 16. decembra

Žiri u Sarajevu održao prvu sjednicu

Izbor sportiste 16. decembra

Tradicionalni izbor za najboljeg sportistu godine u Bosni i Hercegovini, u organizaciji banjalučkih Nezavisnih novina i BHRT-a, ove će se godine održati 16. decembra u sarajevskom hotelu Holliday Inn sa početkom u 20 sati.

Povodom izbora, danas se u zgradi RTV doma sastao žiri, sastavljen od uglednih sportskih radnika i sportskih novinara, pod predsjedanjem legende bh. fudbala i sporta uopšte, Sergeja Barbareza.

"Velika mi je čast sjediti danas ovdje sa vama, kao predsjednik žirija koji će odlučiti kome dati nagradu za najboljeg sportistu godine. Pred nama je velika odgovornost, jer zadatak nije nimalo lak", rekao je nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Inače, ovo je bio prvi radni sastanak žirija, na kojem su se dali prijedlozi za nominacije u 11 kategorija: Najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivnija sportistkinja, najperspektivniji sportista, nagrada za fair-play, životno djelo, nagrada za razvoj sporta - sportski gest godine, najbolji sportista u sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide.

Naredna sjednica stručnog žirija zakazana je za srijedu u Mostaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.