Izet Radžo za kormilom zamijenio Kisića

Rotacija na čelu Olimpijskog komiteta BiH

Izet Radžo za kormilom zamijenio Kisića

Danas je u prostorijama  Olimpijskog  Komitetu  Bosne i Hercegovine održana press konferencija povodom svečane primopredaje dužnosti na čelu Predsjedništva OK BiH.

Prof. dr. Izet Rađo preuzeo je čelnu funkciju ove krovne sportske institucije od gospodina Siniše Kisića koji je ovu funkciju obnašao proteklih šesnaest mjeseci.

Siniša Kisić se  zahvalio kolegama na dosadašnjoj podršci i na timskom radu, te podsjetio  na  aktivnosti kojim se OK BiH bavio u proteklih 16 mjeseci, od kojih  izdvaja  Olimpijske  igre u Pekingu, Ljetno-zimskom festivalu mladih sportista u Poljskoj, EYOF u Finskoj, te Mediteranske igre u Pescari.

Prof. dr. Izet Rađo izrazio je zahvalnost gdinu. Siniši Kisiću na dosadašnjem liderstvu i svim uspješnim projektima.

Istakao je da Olimpijski Komitet Bosne i Hercegovine je poslao aplikaciju za organizovanje EYOF-a  2015. godine u Sarajevu. U skladu s tim u toku su pripreme za prezentaciju kandidature i potencijala OK BiH i BiH. U sklopu aktivnosti za organiziranje EYOF-a izvrsena je i kandidatura za organizaciju Generalne skupštine Medjunarodnog lilmpijskog komiteta  za 2010. godinu.

Prof. Dr. Rađo je  istaknuo da će u narednoj godini dana Predsjedništvo OK BiH raditi kvalitetnu kampanju kako bi OK BiH pomogao savezima u korist sporta u cjelini između ostalog, naveo  je da planirano  takmičenje u Olimpijskim svjetskim igrama mladih u Singapuru i da su pripreme već u toku.

Nakon press konferencije, prisutni su obišli novoopremljene prostorije Olimpijskog Komiteta, koje je obnovljeno sredstvima medjunarodnog olimpijskog komiteta i to je jos jedan pokazatelj kako je naglasio predsjednik OK BiH mogućnosti i potencijala OK BiH.

Poželimo mnogo sreće u radu gospodinu Radži i da nam njegov mandat donese bolje rezultate od mandata njegovog predhodnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.