Izgubiš na mostu, dobiješ na ćupriji: Španović žrtvovala 20.000 dolara, a onda uzela zlato i eure

Srbijanska atletičarka

Izgubiš na mostu, dobiješ na ćupriji: Španović žrtvovala 20.000 dolara, a onda uzela zlato i eure

Pet dana prije Svjetskog prvenstva u Birminghamu Ivana Španović je imala priliku da osvoji vrijednu nagradu na turnirima koji prethodne Dijamantskoj ligi. 

Bila su tri turnira iz te serije, World Indoor Tour mitinga. Poslije skokova u Karslruheu,  gdje je bila treća, u Duisburgu gdje je pobijedila sa 6,77, Ivana je skakala 25. februara u Glasgowu.

Imala je 15 bodova ukupno, odnosno jedan više od Sostene Mogenare-Tarum iz Njemačke. U Glasgowu bi trijumfom došla u priliku osvojiti 20.000 dolara.

Nije morala da pobijedi, već samo da bude poen bolja od Mogenare. Ivana je povela u prvoj seriji, Njemica je skočila više u drugoj, a onda je Ivana prestupila u trećoj.

Imala je još tri skoka da pobijedi Mogenare, ali je Goran Obradović odlučio da odustane od takmičenja, samim tim i od nagrade od 20.000 dolara. Španović je prepustila nagradu Njemici kako bi se bolje pripremila za SP.

"Rekao sam joj da prekine takmičenje, jer su drugačije odrazne daske u Škotskoj. Vibriraju puno, za razliku od onih u Birminghemu. Zato smo odustali i riješili da na mitingu Srbija open imamo generalnu probu pred SP jer je daska isto tvrda kao u Engleskoj. Tamo je skočila 6,93, a u Birminghamu 6.96 metara. Da je nastavila da skače uz Škotskoj to bi je omelo - otkrio je za Žurnal trener Ivane Španović, Goran Obradović.

Ivana je osvojila zlato koje donosi nagradu od 40.000 dolara, a po povratku u Srbiju zatekao je nevjerovatan gest. Jedna od tamošnjih kompanija nagradila ju je sa dodatnih 20.000 eura. Ono što je izgubila na mostu, dobila je na ćupriji. I više od toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi