Jadeveon Clowney kao prvi izbor otišao u Houston

U New Yorku održan NFL draft

Jadeveon Clowney kao prvi izbor otišao u Houston

U New Yorku je sinoć održan NFL draft koji je ponudio dosta uzbuđenja, ali i iznenađujućih izbora. 

Prvi su birali Houston Texansi, koji su očekivano uzeli najboljeg defanzivca NCAA lige Jadeveona Clowneya iz South Caroline. On je postao prvi defanzivac nakon Mo Williamsa 2006. koji je izabran na prvom mjestu. 

St. Louis je kao drugi birao Grega Robinsona iz Auburna, dok je sjajni quarterback sa Floride Blake Bortles završio jao treći pick u Jacksonville Jaguarsima. 

Buffalo je kroz trade skočio pet pozicija, pa je na četvrtom picku uzeo Sammyja Watkinsa, dok je Oakland kao pet uzeo odličnog linebackera Khalila Macka. 

Najbolji mladi igrač koji dolazi u NFL Johnny Manziel izabran je tek kao 22. izbor od strane Cleveland Brownsa, dok je Minnesota, koja je očekivala Manziela, kao posljednji 32. pick prve runde uzela quarterbacka Louisvillea Teddyja Bridgewatera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.