Jadran HN «iščupao» bod
Uzbudljivo kolo u regionalnoj ligi

Regionalna liga u vatrepolu, 16. kolo

Jadran HN «iščupao» bod

Adnan Beganović

Vaterpolisti Jadrana u derbiju 16. kola regionalne lige u vaterpolu «iščupali» su bod u duelu sa Jugom. Bilo je 10:10, iako su domaći cijelim tokom bili u rezultatskom zaostatku.

Gosti su odlično otvorili susret i poveli sa 3:0, da bi Jadran zatim smanjio na 2:3. Imao je Jug dva gola prednosti i u trećem dijelu (7:5), da bi 17 sekundi prije kraja pri vodstvu Dubrovčana od 10:9 Ivović iz daljine pogodio za veliki bod Jadrana.
Najbolji pojedinac meča bio je upravo Ivović koji se čak 6 puta upisao u listu strijelaca. U redovima Juga bolji od ostalih bio je Amerikanac Azevedo sa tri gola.
Samo četiri dana nakon velike pobjede nad Bresciom u Euroligi vaterpolisti Šibenika doživjeli su poraz od Mornara. Splićani su slavili sa 9:8 čime su ostali u trci za nastup u regionalnoj ligi i naredne godine. Po dva pogotka u domaćoj ekipi postigli su Burić, Marelja i Kovačić, dok je kod Šibenčana najefikasniji bio Boris Letica s dva gola.
Budvanska Rivijera nije dopustila iznenađenje u svom bazenu te je pobjedom nad Primorjem učvrstila petu poziciju. Primorac je očekivano deklasirao slovenski Koper, a potpuno neočekivano Medveščak je sa 8:4 porazio splitski Jadran.

Rezultati
Jadran (HN) - Jug CO 10:10, Medveščak - Jadran SD 8:4, Primorac Kotor - Koper 17:3, POŠK - Mladost 4:13, Mornar BS - Šibenik NCP 9:8, Budvanska Rivijera - Primorje EB 11:8.

Poredak
1 Jadran (HN) 28 bodova, Mladost 28, Jug CO 27, Primorac Kotor 26, Budvanska Rivijera 19, Šibenik NCP 15, Primorje EB 15, Mornar BS 14, Jadran SD 10, Medveščak 5, Koper 5, POŠK 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.