Jadran lako sa Koprom

Regionalna liga u vaterpolu, 18. kolo

Jadran lako sa Koprom

Vaterpolisti Jadrana nisu imali mnogo problema da osiguraju pobjedu nad sastavom Kopra, u 18. kolu regionalne lige. Lider iz Herceg Novog slavio je sa 26:4 čime je ostao na prvom mjestu. Prvo ime susreta bio je Ivović sa čak 8 golova.

U derbiju kola splitski Jadran je protiv favoriziranog Mornara stigao do važnog trijumfa. Jadranu je ovo bila šesta pobjeda u ligi, koliko ima i osmoplasirani Mornar, ali sa dva boda više. Najbolji strijelci bili su Delaš, Bezić, Kuzmanić i Popović sa po dva, dok su se kod Mornara najviše istakli Kovačić s tri i Ban s dva pogotka.

Teže nego što su očekivali “žapci” su nadigrali Šibenik. Mladost je tek u zadnjem periodu slomila gostujući otpor, a najzaslužniji je bio kapiten Zdeslav Vrdoljak koji je kao i Burić tri puta pogodio mrežu Šibenika.
Iz 18. kola treba izdvojiti sigurne pobjede Budvanske Rivijere nad POŠK-om, odnosno Juga u duelu sa Primorjem.

Rezultati
Mladost - Šibenik NCP 12:9, Primorje EB - Jug CO 5:16, Mornar BS - Jadran SD 10:11, Jadran (HN) - Koper 26:4, Medveščak - Primorac Kotor 3:11, POŠK - Budvanska Rivijera 9:13.

Poredak
1 Jadran (HN) 32 boda, Jug CO 31, Primorac Kotor 30, Mladost 30, Budvanska Rivijera 23, Šibenik NCP 17, Primorje EB 15, Mornar BS 14, Jadran SD 12, Koper 7, Medveščak 5, POŠK 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije