Jadran usamljen na vrhu
Mladost je kiksala u Budvi

Regionalna vaterpolo liga, 17. kolo

Jadran usamljen na vrhu

Ekipa Jadrana (HN) iskoristila je kiks Mladosti u 17. kolu regionalne lige u vaterpolu čime je ostala usamljena na vrhu. Jadran nije imao milosti protiv imenjaka iz Splita, dok su popularni “žapci” poraženi u Budvi od Budvanske rivijere sa 4:5.

Kao što se i očekivalo, Herceg Novljani su protiv imenjaka u Splitu već na startu imali 5:0 i bilo je jasno da će bodovi otići u Crnu Goru.
Najefikasniji igrač bio je Aleksandar Ivović sa četiri gola, koji je i najbolji strijelac lige.
Derbi u Budvi odlučen je 30-tak sekundi prije kraja. Tada je Babić pogodio mrežu odličnog Pavića (14 odbrana) za konačnih 5:4. No, oba tima razočarala su slabom realizacijom igrača više o čemu svjedoči samo devet golova na bazenu u Budvi.
Jug je Mornaru dopustio da prvi gol postigne tek pri rezultatu 0:10. No, do kraja su Splićani iskoristili opuštanje Dubrovčana za pristojan poraz.

Rezultati
Jadran SD - Jadran (HN) 4:14, Jug CO - Mornar BS 15:7, Budvanska Rivijera - Mladost 5:4, Primorac Kotor - POŠK 12:8, Koper - Medveščak 10:9

Poredak
1 Jadran (HN) 30 bodova, Jug CO 29, Primorac 28, Mladost 28, Budvanska Rivijera 21, Šibenik 17, Primorje EB 15, Mornar BS 14, Jadran SD 10, Koper 7, Medveščak 5, POŠK 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.