Jaguarsi se riješili Blainea Gabberta

San Francisco doveo rezervnog quarterbacka

Jaguarsi se riješili Blainea Gabberta

Uprava Jacksonville Jaguarsa napokon se riješila quarterbacka Blainea Gabberta koji nije opravdao velika očekivanja koja je klub imao od njegovog dolaska.

Jaguarsi su Gabberta tradeovali u San Francisco 49erse u zamjenu za izbor šeste runde ovogodišnjeg drafta i mogući izbor drafta 2015. godine.

U Jacksonvilleu su imali velika očekivanja od Gabberta, ali ih nikad nije opravdao. Jaguarsi su na draftu 2011. godine mijenjali dva izbora s Washingtonom kako bi na 10. picku prve runde uzeli talentovanog dodavača Missourija, ali im se, gledajući iz ove perspektive, nije isplatilo. 

Tada su Jaguarsi pod ugovorom imali vrlo dobrog Davida Garrarda, koji je odrađivao četvrtu od sedam godina ugovora vrijednog čak 60 miliona dolara, ali su se odrekli takvog igrača kako bi stvorili mjesto za Gabberta. Međutim, niz povreda i loša forma utjecali su na razvog njegove karijere. 

Gabbert je za tri sezone u dresu Jaguarsa odigrao 28 utakmica, donio im je skor 5-22 kao starter, a imao je 22 touchdown dodavanja i 24 izgubljene lopte. U samo četiri utakmice je upisao više od jednog touchdown dodavanja.

Prošle sezone je zbog povrede propustio šest od posljednjih 10 mečeva sezone. Gabbert je ušao u posljednju godinu rookie ugovora prema kojem će zaraditi 3,8 miliona dolara, a to će sada morati platiti San Francisco.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.